info@thefortunefactory.nl +31 (0)30 30 320 90

Veelgemaakte fouten belasting ondernemers

Wie in België woont en geen kaas gegeten heeft van de belastingaangifte, heeft vanaf nu pech. Een foutje in de belastingaangifte levert direct een boete op van € 50.
Ook voor het niet of te laat indienen van de aangifte geldt direct het recidivistentarief van € 1.250 waar een kleine vergissing voorheen werd beboet met € 620. Even schrikken voor onze Zuiderburen… Andersom maakt het FOD (Belgische Belastingdienst) helaas geen gebruik van deze gedachtegang.

Veelgemaakte fouten belasting aangiften

In Nederland hanteert de belastingdienst deze werkwijze gelukkig niet. Toch kun je jezelf flink in de vingers snijden met een (per ongeluk) foutieve belastingaangifte. Als ZZP’er ben je goed in wat je doet maar een fout in je aangifte zit in een klein hoekje. Ook is de kans op naheffing door de fiscus zeker niet ondenkbaar. Veelgemaakte fouten belasting aangifte door ondernemers zijn bijvoorbeeld:

  • Niet (of niet juist) gebruik maken van de mogelijkheden van willekeurige afschrijving.
  • Onbekend met wijze waarop de fiscus kijkt naar urencriterium (1.225 of 800 uur per jaar).
  • De investeringsaftrek niet (goed) toepassen.
  • Vergeten om bepaalde in privé gemaakte kosten als zakelijk op te voeren en dus af te trekken.
  • De mogelijkheden om de kosten en voorbelasting (BTW) van de auto af te trekken niet (optimaal) benutten.
  • VAR-verklaring vergeten of verkeerde VAR-verklaring.
  • Over het hoofd zien van of verkeerd opgevoerde balansposten.
  • De mogelijkheden van de Fiscale Oudedagsreserve (FOR) niet benutten.
  • Denk ook aan MIA\Vamil, rittenstaat, werkkamer in de eigen woning, enzovoorts.

En met een BV is de hoeveelheid kansen en risico’s nog veel groter. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook de nodige voordelen worden misgelopen door in de aangifte inkomstenbelasting andere mogelijkheden over het hoofd te zien. Of toeslagen vergeten aan te vragen.

Administratie uitbesteden

De kans is groot dat je jezelf fiscaal tekort doet of onnodig risico’s loopt. Terwijl je er toch regelmatig heel druk mee bezig bent. Met het uitbesteden aan The Fortune Factory voorkom je dit alles. The Fortune Factory heeft verschillende pakketten waarmee je meer of minder zaken kunt uitbesteden. Of je nu Flex B.V.’er, freelancer of ZZP’er bent, we kunnen altijd wel iets voor je doen.

Meer weten? Bel even met ons via 030 303 20 90 of vul het formulier in, dan nemen we contact met jou op!