info@thefortunefactory.nl +31 (0)30 30 320 90

Uitgelicht: Pauline van der Wielen

13 June 2017
No Comments


Ze fietsen soms wel eens samen van het werk terug naar Houten, waar Christiaan en Pauline allebei wonen. De nieuwste collega op de Rembrandtkade is Pauline van der Wielen. ‘Ik ben daar zelfs opgegroeid, toen ik jong was was het nog een klein boerendorp, nu is het heel groot geworden. ’
Na het VWO overwoog ze de zorg in te gaan, maar met de komst van haar twee kinderen veranderden de plannen. ‘Ze zijn nu 24 en 21 en inmiddels allebei het huis uit.’
Aan accountancy had ze zelf nog niet gedacht. ‘Toen de kinderen wat groter werden, heb ik een beroepskeuzetest gedaan en daar kwam uit dat ik goed met cijfers was. Ik dacht ‘ik probeer het en zie hoe het gaat.’’

Wandelen & Klimmen

De eerste cursus ging zo makkelijk dat ze besloot ermee door te gaan. ‘Dit beroep is heel duidelijk, in het leven is dat niet altijd zo, het werk heeft balans gebracht.’
Met haar vrouw Monique, met wie ze 6 jaar samen en 3 jaar getrouwd is, gaat Pauline graag naar de bergen op vakantie. Oostenrijk, Frankrijk, vorig jaar het vulkaanlandschap van de Azoren, als er een berg in de buurt is willen ze erheen. ‘Wandelen vooral, hoor, maar klimmen ook, als het nodig is. Dan gaan we de berg op, of abseilen naar beneden. Ik heb geen ambitie om nog de Mont Blanc of de Everest op te gaan.’

Het zijn vooral de rust en de leegte die haar trekken in de bergen. ‘Als je bovenop een berg staat voel je je soms los van de wereld.’
Gelukkig hoeft ze om rust te vinden niet per se naar het buitenland. Haar moestuin, 2 vierkante meter in de voortuin, gevuld met tomaten en courgette plantjes doet het ‘m ook. ‘Ik ben er net mee begonnen,’ lacht ze. ‘Mijn achtertuin is op het noorden, daar groeit niet zoveel. Vandaar dat piepkleine moestuintje voor mijn huis.’